Το Σάββατο 5 Μαΐου 2018, στις 8 έως τις 10 μ.μ., στο Ναό μας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα “Ο Άγιος Πορφύριος και ο Σύγχρονος Άνθρωπος”, με ομιλήτρια την Κοινωνική Λειτουργό και μαθήτρια του Αγίου Πορφυρίου, κα. Αθηνά Σιδέρη. Μετά από το λόγο της η κα. Αθηνά Σιδέρη απάντησε σε ερωτήματα των ακροατών σχετικά με τα προβλήματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο. Η ομιλία ήταν συγκινητική και ομολογουμένως ξεκλείδωσε τις ψυχές των ανθρώπων που συνέρρευσαν στον κατάμεστο Ναό από όλο το νησί της Κέρκυρας.

Την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, που είναι αφιερωμένη στη Σαμαρείτιδα, την ερμηνεία του ευαγγελικού λόγου πραγματοποίησε η κα. Αθηνά Σιδέρη, δίνοντας την αίσθηση ότι σε όλη την διάρκεια της θείας Λειτουργίας ήταν παρών ο ίδιος ο Άγιος Πορφύριος, όπως της το υποσχέθηκε.

Ήταν μια από τις πιο έντονες βιωματικά Λειτουργίες που ζήσαμε έως τώρα στο Ναό μας. Δοξάζουμε τον Κύριο για τη δωρεά Του σε εμάς τους άσημους και ταπεινούς. Ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά την κα. Αθηνά Σιδέρη που με την παρουσία της έφερε σε μας τον Άγιο Πορφύριο και άφησε για πάντα κοντά μας της ευλογία και τη χάρη που πάντοτε τον συνοδεύει!